Massages

Bij Gewoon Natuurlijk maken we gebruik van verschillende soorten massages en massagetechnieken.

Massages

Algemene effecten van massage

Afhankelijk van de massagevorm kan er gekozen worden voor een massage met een tijdsduur van 30 minuten, 60 minuten of 90 minuten. Klik hier voor de tarieven.

Alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding. Zowel fysiek als mentaal zijn er veel effecten waar te nemen na een massage.

 

Zoals:

 • Verbetering doorbloeding in hele lichaam
 • Het stimuleert de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen
 • Verbetert stofwisseling; Het stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel, afvalstoffen hopen minder snel op in lymfeknopen en worden sneller afgevoerd.
 • Het stimuleert afvoer van afvalproducten van de stofwisseling (melkzuur)
  Verbetering doorbloeding in de weefsels (spieren)
 • Genezingsproces in het weefsel wordt versneld
 • Verbetering spierspanning
 • Lichamelijke spanning kan worden losgelaten
 • Het helpt emotionele spanning en stress te verminderen; stress is een zeer grote veroorzaker van vele ziekten.
 • Bevordert lichaamsenergie
 • Bevordert een betere nachtrust

Combinatiemassage

De combinatiemassage is een klachtgerichte massage en bij velen de favoriet! Tijdens de combinatiemassage wordt er gebruik gemaakt van allerlei verschillende massagevormen en technieken. Samen bepalen we waar de aandacht het meest nodig is. Daarop wordt bepaald om meer ontspannen handgrepen te gebruiken ofwel er juist wordt gekozen voor meer doelgerichte technieken, zoals bijvoorbeeld triggerpointmassage en/of bindweefselmassage. Dit kan tijdens de massage ook variëren.

Bijvoorbeeld een juist ontspannende massage, maar in het schoudergebied meer directe aandacht. Ook is het mogelijk om te beginnen met een Hot Stone massage, zodat de spieren en het bindweefsel wat meer opgewarmd en ontspannen worden, waarna er wordt overgegaan op andere massagetechnieken. De Hot Stone wens moet wel vooraf kenbaar gemaakt worden, in verband met het opwarmen van de stenen.

Verschillende massagevormen

Sportmassage algemeen

Bij sportmassage zou je wellicht denken dat deze massage alleen geschikt is voor sporters. Dit is zeker niet het geval. Bij sportmassage wordt echter wel de nadruk op de spieren en de weefsels gelegd. Sportmassage is geschikt voor iedereen die spanningen, stijfheid, overbelasting in de spieren heeft.
$

Voor sporters

Voor het sporten kan er een speciale behandeling worden gegeven om de spieren te activeren. De de doorbloeding en daarbij de stofwisseling in de spieren wordt gestimuleerd. Een stimulerende sportmassage voor het sporten kan er mede voor zorgen dat de kans op blessures vermindert.

Na het sporten kan er een rustgevende massage worden gegeven, waardoor het lichaam alle afvalstoffen beter kan uitscheiden en er meer zuurstof bij het weefsel kan komen. Hierdoor herstelt en geneest de spier beter / sneller.

$

Zwangerschapsmassage

Elke zwangere vrouw verdient de zwangerschapsmassage! Het is een heerlijk moment van ultieme ontspanning! De positieve effecten van de massage kunnen eventuele ongemakken verminderen. Uiteraard heeft de massage ook een positief effect op de gezondheid van je baby! Door kalmering van het zenuwstelsel en het vrijkomen van onder andere endorfines (gelukshormonen), zorgt de massage ervoor dat deze positieve stoffen ook bij je kindje komen. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben namelijk invloed op de baby. Dus voor zowel moeder als kind, is een zo ontspannen mogelijke staat van zijn erg belangrijk. Nog een bijkomend voordeel: Een ontspannen moeder kan in de regel beter ontspannen tijdens de bevalling, waardoor deze vlotter kan verlopen.

Speciaal voor de zwangerschapsmassages, maken we gebruik van een kussen in de massagetafel die speciaal ontwikkelt is voor zwangere vrouwen. De buik wordt geheel ondersteund, maar toch voel je de fijne ruimte die het geeft om weer op je buik te kunnen liggen.
Na alle zwangerschapsmassages die ik heb mogen geven mag ik concluderen dat zwangere vrouwen het enorm fijn vinden om weer even op de buik te kunnen liggen.

Mocht het desondanks toch niet prettig aanvoelen, kan de massage ook worden uitgevoerd wanneer je in zijligging ligt.

$

Ontspanningsmassage

Zoals de naam al doet vermoeden is deze massagevorm volledig gericht op rust en ontspanning, zowel van het lichamelijk als mentaal en emotioneel. De combinatie van de effecten van de massage, een ontspannen muziekje op de achtergrond, verwarmde massageolie, de geur van rustgevende essentiële oliën, zorgen voor totale ontspanning. Zo kunt u echt even helemaal tot rust komen!
$

Hot Stone massage

De Hot Stone massage staat niet voor niets bovenaan bij de wellness massages. Door de combinatie van de warme stenen en de rustige, ritmische bewegingen waarmee de massage wdrt uitgevoerd, ontstaat er een diep ontspannend en verwarmend effect. Heerlijk tijdens koude dagen, maar ook super fijn bij veel spanning in het lichaam.
De Hot Stone massage kan ook als combinatiemassage gegeven worden.

$

Haptische massage

De haptische massage staat voor aanraking met gevoel. Dit is waar ik voor sta, ook tijdens de andere massages. Maar bij de haptische massage ligt de nadruk nog meer op gevoel en bewustwording. Het nodigt je uit om je te herinneren aan je ontspannen staat van zijn en leert je dichterbij je gevoel te komen. Het kan helpen een betere balans te vinden tussen denken en voelen.
$

Cupping massage

Door middel van het plaatsen van en / of bewegen met speciale cups op de huid, wordt er een vacuüm gecreëerd. Hierdoor wordt de huid en het bindweefsel iets omhoog gehaald. Dit zorgt voor een sterke toename van de doorbloeding in het onderhuids weefsel. Afvalstoffen komen los en worden afgevoerd, voedingsstoffen en zuurstof worden aangetrokken. Verklevingen van het bindweefsel komen los.
Het werkt dieper dan welke massage ook. Kan ook worden ingezet bij een bindweefselmassage of een combinatiemassage.

$

Manuele Lymfedrainage

Bij deze massage techniek wordt met speciale handgrepen overtollig vocht (denk aan zwellingen en oedeem) in het lichaam afgevoerd. De veel uit zachte ritmische bewegingen bevorderen de opname van vocht door de lymfevaten om het vervolgens af te voeren naar de lymfeknopen.
$

Hoofdpijn massage

Helaas hebben erg veel mensen regelmatig hoofdpijn. Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Massage is een manier om hoofdpijnklachten te verminderen en In bepaalde gevallen kan massage de hoofdpijn zelfs helemaal doen verdwijnen. Deze massage is gericht op de ontspanning van het hoofd en nekgebied.

$

Massage bij Fibromyalgie

Fibromyalgie komt helaas steeds vaker voor. Vaak zijn het dames die veel van zichzelf eisen. Het lichaam geeft pijn en stijfheid in bindweefsel en spieren en vermoeidheid. De klachten kunnen wisselend zijn. De massagetechniek bij mensen met fibromyalgie zijn zeker tijdens de eerste behandelingen heel zacht en puur gericht ontspanning en doorbloeding van het weefsel, waardoor de pijn verlicht wordt.
$

Medical tape

Binnenkort beschikbaar
$

Triggerpointmassage

Fibromyalgie komt helaas steeds vaker voor. Vaak zijn het dames die veel van zichzelf eisen. Het lichaam geeft pijn en stijfheid in bindweefsel en spieren en vermoeidheid. De klachten kunnen wisselend zijn. De massagetechniek bij mensen met fibromyalgie zijn zeker tijdens de eerste behandelingen heel zacht en puur gericht ontspanning en doorbloeding van het weefsel, waardoor de pijn verlicht wordt.

Een Triggerpoint is een kleine samentrekking in spierweefsel, wat ervoor zorgt dat de bloedcirculatie in zijn onmiddellijke omgeving beperkt wordt. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet afgevoerd worden en zuurstof en voedingsstoffen kunnen deze plek niet bereiken. Dit veroorzaakt pijn. De pijn die voortkomt uit een Triggerpoint is vaak voelbaar op een andere plek in het lichaam, waardoor de oorzaak van de pijn moeilijk vast te stellen is. Artsen werkzaam in pijnklinieken hebben vastgesteld dat triggerpoints in ongeveer 75% van alle pijngevallen de oorzaak zijn. Triggerpoints kunnen zichzelf maanden en zelfs jaren in stand houden. Met triggerpointmassage kun je de vicieuze cirkel doorbreken.

Oorzaken Triggerpoints

Voorbeelden van oorzaken van Triggerpoints zijn:

Eindeloos veel soorten overbelasting van spieren (werken achter een computer is een zeer belangrijke vorm van overbelasting).
Ongelukken
Valpartijen
Spierscheuren
Kneuzingen
Botbreuken
Operaties
Tijdelijke inactiviteit door mitella, gips of brace
Littekens
Emotionele spanningen
Virusinfecties
Problemen aan maag-darmstelsel

Triggerpointmassage zorgt ervoor dat de vicieuce cirkel wordt doorbroken. De circulatie wordt direct bevordert, afvalstoffen kunnen worden afgevoerd, voedingsstoffen en zuurstof kunnen weer op deze plaats komen.

Het is bekend dat triggerpoints de oorzaak kunnen zijn van onder andere:

Hoofdpijn
Pijn in de nek
Pijn in de kaak
Pijn in de onderrug
Pijn in de schouder
Symptomen van het carpaletunnelsyndroom
Verschillende vormen van gewrichtspijn
Artritis
Tendinits
Bursitis
Bandenletsel
Maar ook:

Duizeligheid
Oorpijn
Maagzuur
Buikpijn
Tennisarm

En als gevolg van de pijn:

Depressiviteit

$

Contact

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties kun je ons bereiken via onderstaande gegevens:

Gewoon Natuurlijk
Voshol 35
2771 NK Boskoop
info@gewoonnatuurlijk.nl
06-24816867

BTW nummer: NL0020347919B69
KVK: 53536207

Contactformulier

Ook kun je het onderstaande contactformulier invullen.
Ons streven is om je e-mail binnen één werkdag te beantwoorden.