Over mij
Mijn naam is Inge Bakker. Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor natuurlijke gezondheid en welzijn van mensen en dieren.

Geschiedenis
Na mijn middelbare school ben ik opzoek gegaan naar een opleiding die aansloot bij mijn passie en ben ik begonnen met de cursus Sportmassage bij Thim van der Laan in Nieuwegein. Tegelijkertijd  ben ik gestart met de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde op de Silverlinde te Breda. Op deze opleiding heb ik geleerd wat de natuur kan betekenen voor het zieke dier, maar ook dat we veel kunnen doen om het gezonde dier gezond te houden. Deze opleiding is gericht op het dier, maar heeft mij tevens veel inzicht gegeven op het gebied van welzijn en gezondheid van de mens.

Gewoon Natuurlijk
Heel graag wilde ik ‘iets’ gaan doen met mijn opleidingen in de praktijk, maar lange tijd wist ik niet precies wat ik wilde en hoe.

Toen ik in 2010 voor de eerste keer moeder werd, kreeg mijn leven een totaal andere wending. Mijn kinderen inspireerden me enorm op het gebied van gezondheid en welzijn en de vroeger geleerde informatie kwam vaak goed te pas. Ook zorgde het ervoor dat ik me opnieuw ging verdiepen in bepaalde thema's en de natuurgeneeskunde weer een belangrijk item werd.

Tijdens de zwangerschap van onze tweede zoon begonnen de kriebels weer om toch echt voor mezelf te beginnen in de vorm van een praktijk. Twee jaar later kreeg mijn droom eindelijk vorm.

In 2014 heb ik de cursus Zwangerschapsmassage en de cursus docent Shantala Babymassage gevolgd bij Zonnevlechtopleidingen te Vlijmen. Voor mij was dit een geweldige opstap om een start te maken met mijn eigen praktijk. Al snel kreeg ik een aanmelding voor zowel de cursus Babymassage, de Zwangerschapsmassage als de Sportmassage. En dit werd het uiteindelijke echte begin van Gewoon Natuurlijk!

Doelstellingen
Mijn doel is  iets te betekenen voor een brede doelgroep, van baby tot volwassenen.
Per doelgroep betekent het dat ik:

  • Zwangere vrouwen een moment van rust en ontspanning te laten ervaren in een bijzondere en spannende tijd.
  • Door de cursus babymassage en de handvatten die de ouders tijdens de cursus toegereikt krijgen, probeer ik ouders op een leuke manier bewuster te maken op het gebied van omgang met hun kindje. Zodat ouders een nog intensere band op kunnen bouwen met hun kindje. Maar ook het vertrouwen te geven in lichamelijke reacties van je baby en hoe je hier op een natuurlijke manier ondersteuning kan bieden.
  • Kinderen op een natuurlijke manier ondersteuning bieden bij eventuele kwaaltjes.
  • Volwassenen af te helpen van bepaalde lichamelijke ongemakken veroorzaakt door Triggerpoints, een momentje van ontspanning te laten ervaren in deze drukke tijd, om mensen zich letterlijk beter in hun te vel te laten komen. En hoe de gezondheid ondersteund kan worden op een natuurlijke manier.
  • De webshop is het middel om natuurlijke producten aan te bieden, die waardevol kunnen zijn in de ondersteuning van de gezondheid voor baby's - kinderen - en volwassenen waaronder zwangeren.

Mijn persoonlijke doelstellingen
Ook in 2015 zal ik mijn kennis blijven verbreden om ze vervolgens te kunnen gebruiken in de praktijk.

Diploma´s en certificaten
2002: 
Diploma Sportmasseur Thim van der Laan - Thim van der Laan te Nieuwegein.
Diploma Sportmasseur Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS)*.

2009:
HBO Diploma Veterinair Natuurgeneeskundige - Silverlinde te Breda.

2014:
Certificaat Docent Shantala Babymassage - Zonnevlecht opleidingen te Vlijmen
Certificaat Zwangerschapsmassage - Zonnevlecht opleidingen te Vlijmen.

2015:
Module 1 Triggerpointcoach - Triggerpoint Coach te Utrecht
Certificaat Hot Stone massage - Zonnevlecht opleidingten te Vlijmen.

* Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is sinds 1954 dé examen- en brancheorganisatie voor sportmassage, sportverzorging en wellnessmassage in Nederland. Het NGS bewaakt de kwaliteit binnen de branche en van de NGS-masseurs. Bovendien is het NGS de grootste brancheorganisatie voor sport- en wellnessmasseurs van Nederland en is daarmee op (inter)nationaal niveau gesprekspartner van de overheid, de nationale sportkoepel NOC*NSF, sportbonden, -verenigingen, organisaties uit de (sport)zorgketen en de wellnessbranche.


Graag tot ziens bij Gewoon Natuurlijk of op www.gewoonnatuurlijk.nl!

 

 

© 2013 - 2023 Gewoon Natuurlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel